Ko, Verkeersregelaar

Soms ben ik een wandelend VVV-kantoor

“Als verkeersregelaar zorg je ervoor dat iedereen een plekje vind op de parkeerplaats van een evenement, de bomen langs de weg veilig gesnoeid worden. Of dat het verkeer geordend kan rijden als stoplichten kapot zijn. Ook begeleid je het verkeer bij ongelukken, zodat reddingswerkers hun werk kunnen doen.

Soms ben ik net een wandelend VVV-kantoor. Mensen vragen me waar het toilet is, de dichtstbijzijnde parkeerplaats of waar ze lekker kunnen eten. Ik help hen graag. Als ik of een collega het antwoord niet weet, zoeken we het uit. Dan hebben we de volgende keer wel het antwoord. Dat contact met mensen maakt dit werk leuk.

Als verkeersregelaar moet je lang kunnen staan, snel reageren en het verkeer in kunnen schatten. Als ik in de verte een bus aan zie komen, geef ik die rijbaan voorrang. Daardoor kan hij blijven rijden en komt hij op tijd aan bij de volgende halte. Je krijgt ook wel eens te maken met agressief gedrag. Bestuurders die je uitschelden bijvoorbeeld. Ik geef ze dan gelijk, maar zeg erbij dat ik hier sta voor hún veiligheid. Dat werkt. Ze worden rustig en doen wat ik van hen vraag.

Ik ben tevreden als een opdracht goed gegaan is. Dat we het net zo goed, of zelfs beter, hebben gedaan dan de stoplichten. Als we een compliment krijgen vanuit de politie of de provincie ben ik blij. Gaat het een keer niet goed of zijn er te veel opstoppingen? Dan bespreken we dat achteraf met elkaar, zodat we het de volgende keer beter doen.”

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op