Astrid, Hospitalitymedewerker

Royaal is de eerste werkgever die echt rekening met mij houdt.

“Op mijn werkplek is altijd wat te beleven. Ik werk in een woontoren op de Kop van Zuid in Rotterdam en kijk uit over het water. Het is geweldig, er is altijd wat te beleven. Zoals cruiseschepen die voorbijvaren en bezoekers en bewoners die komen en gaan. Of het pand dat mijn aandacht nodig heeft. Valt de lift in storing? Of knippert er een lampje bij het zwembad? Dan los ik het op of schakel ik de huismeester in. Vaak ben ik het eerste contact.

Het leukste vind ik het contact met de bewoners. We kennen elkaar inmiddels goed en maken vaak een praatje. Veel van hen hebben een hond. Als het mag geef ik een hondensnoepje. Ik heb hier echt mijn plek gevonden. Als ik het gebouw voorbij zie komen op tv, zeg ik altijd vol trots: kijk, dat is mijn toren.

Ik ben een sociaal mens en dat heb je in deze baan wel nodig. In het begin was het best veel. Je moet iedereen gedag zeggen en durven optreden als dat nodig is. Ook help je waar je kan. Zo ben ik een keer meegegaan met een bezoeker die bang was om met de lift te gaan.

Mijn grootste uitdaging was het omgaan met bezorgers. De regel is om binnen je helm af te doen. En ik zorg dat ze zich hieraan houden. Soms krijg je dan een grote mond of werken ze niet mee. Dan komen ze er wat mij betreft ook niet in. Regels zijn regels.

Ik ben heel tevreden over Royaal als werkgever. Hier wordt echt rekening met je gehouden. Toen mijn vader dementie kreeg kostte het veel moeite om hem in een verzorgingshuis te krijgen. Die periode was voor mij erg zwaar. Bij Royaal hadden ze hier veel begrip voor. Ze namen diensten over en er werd altijd meegedacht. Ook kreeg ik een kaartje na een sterfgeval in de familie. Dat vond ik heel bijzonder en had ik nog nooit meegemaakt.

Als je graag met mensen omgaat en niet bang bent om op te treden als dat nodig is, dan past deze baan goed bij je. Vooral als je, net als ik, lichamelijk zwaar werk gewend bent en het wat rustiger aan wilt doen.”

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht