Mosselfestival Yerseke

– Jaap van Wieringen

Ik werk al sinds 2013 samen met Royaal Event Security op het gebied van beveiliging en bewaking van een door ons georganiseerd evenement.
Stichting Promotie Yerseke

Destijds heette het evenement Mosseldag Yerseke, een jaarlijks terugkerend evenement waarin de mossel centraal staat. De bezoekers konden op deze bijzondere dag mosselen eten, meevaren met de vlootschouw op de Oosterschelde, heerlijk rondstruinen op de gezellige braderie en tal van andere feestelijke activiteiten. Kortom, altijd een gezellige dag in HET MOSSELCENTRUM van Europa, aan de oevers van de Oosterschelde. Het evenement bracht zo’n 30.000 tot 50.000 mensen op de been, uit alle delen van de wereld.

Tegenwoordig ben ik als voorzitter van Stichting Promotie Yerseke (SPY) nog steeds actief en heet het evenement Mosselfestival Yerseke, het is anders van opzet en richt zich vooral op publiek uit Yerseke en omgeving.

Met Royaal werken we altijd fijn samen, het beveiligingsteam is al jaren een leuke vaste groep. Uitermate handig want dan heb je aan een half woord genoeg, ze weten precies waar ze moeten zijn en zorgen voor de veiligheid van bezoekers en deelnemers.

Hun teamleider is zeer betrokken en is tevens lid van ons calamiteitenteam, dat o.a. bestaat uit onze organisatie, brandweer, politie en hulpdiensten. Buiten het evenement is hij ook present op de voorbereidende veiligheidsoverleggen, de afsluitende evaluatie meeting en zorgt hij altijd voor waardevolle input en tips.

Naast de inzet van de beveiligers op het evenement maken wij ook altijd gebruik van de verkeersregelaars van Royaal Group (BBZ Verkeersregelaars). Het zijn ervaren mensen met verstand van complexe verkeerssituaties en grote bezoekersstromen. Zij zorgen voor een aangename doorstroom rondom havens en dorpskern. Ook hun coördinator staat in nauw contact met ons en is altijd present op bovengenoemde meetings.

Wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking met Royaal.

Jaap van Wieringen

Voorzitter Stichting Promotie Yerseke

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op